Heemskerk

Advocaten en mediation in Amsterdam en Woerden

Mediation bij (echt)scheiding in Amsterdam en Woerden

Scheiden zonder Schade

Gaat u scheiden of overweegt u te gaan scheiden ? Er komt in dat geval veel op u af. Er zijn praktische problemen die moeten worden opgelost en juridisch moet de echtscheiding goed geregeld worden. Wanneer u samen tot een oplossing wilt komen dan kan onze mediator en advocaat mr. J.B. (Janine) de Bruin u daar bij helpen. Janine heeft 15 jaar ervaring als MfN familiemediator.

Zij brengt als mediator de communicatie tussen u weer op gang, begeleidt de gesprekken, bewaakt het proces en zal u tot en met de inschrijving van de echtscheiding begeleiden. Het voordeel van mediation is dat u sneller samen tot afspraken zult komen en dat de afspraken die zijn gemaakt ook eerder nagekomen zullen worden. De kosten van de mediator betaalt u samen.

De onderwerpen die onze gespecialiseerde mediator met u
zal doorlopen zijn:

  • kinderen (ouderschapsplan)
  • alimentatie
  • eigen woning en de financiële gevolgen van verkoop of verdeling
  • boedelverdeling
  • pensioen

De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een vaststellingovereenkomst (echtscheidingsconvenant) en indien u minderjarige kinderen heeft zal er een ouderschapsplan worden opgemaakt. Indien u gehuwd bent dan zal aan de rechter verzocht worden om de echtscheiding uit te spreken en de door u gemaakte afspraken vast te leggen in een beschikking. Dit is een schriftelijke procedure, u hoeft dus niet zelf naar de rechter toe.

Kosten scheiding

Wij werken met een all-in tarief. Zo is van tevoren duidelijk wat de totale kosten van het gehele traject zijn. Het kan echter voorkomen dat een uurtarief beter past bij uw situatie. Tevens is mogelijk dat (één van) jullie in aanmerking komt voor een toevoeging. De kosten worden dan grotendeels door de Raad voor Rechtsbijstand gedragen. Indien dit van toepassing is, dan is het mogelijk om al te scheiden vanaf € 56,00 per persoon (excl. griffierecht rechtbank). Tijdens het kennismakingsgesprek zal ik vertellen wat de totale kosten voor jullie zijn.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over mediation ?

Mediation in Amsterdam 020-679 94 21

Mediation in Woerden 0348-724 858